DELISH

Photo: Eirik Havnes

Inspirert av filmens visuelle, narrative og atmosfæriske verden, ønsker Delish å skape en visuell, assosiativ opplevelse gjennom musikken. De lager distinkte, konseptuelle prosjekter som utforsker spesifikke ideer, enten det er lyd, form, mening eller annet. I tillegg til deres instrumenter, synth, trommemaskin, bass, elektronikk og stemme, bruker de også feltopptak og andre uventede lyder, som ytterligere åpner opp det assosiative landskapet de befinner seg i. I prosjektet ønsker vi å jobbe med konvensjonene som finnes i musikken, form, lyd, hvilken rolle hvem har osv. Et ønske er å skape kunstmusikk med popmusikk ingredienser. Bandet jobber mot å skape en helhetlig sound, der kunsten og popen kan møtes og nære hverandre, i håp om å skape noe som drar publikum inn og berører. Å jobbe med plater som helhetlige verk, heller enn masse enkeltstående låter er også en kunstnerisk målsetting bandet har.

Det er først i forbindelse med debutalbumet bandet har begynt å komme ordentlig i gang med sin livevirksomhet. De har blant annet spilt i Tøyen Kirke, på Becco, Kafé Hærverk, Dunk, Lyng (Lillehammer) og som del av juriens utvalgte på By:Larm. Bandet jobber for tiden med å få til økt konsertvitksomhet i tiden fremover, samt komponering av ny musikk til neste utgivelse.

Like A Sieve

Sheep Chase Records, 2024

Høsten 2024 ga Delish ut sin debutplate, en av høstens mest bejublede plater skal man stole på Now’s The Time, bloggen til JazziNorge. Albumet handler om vann, endring og flyt, og er tematisk løst inspirert av teksten til Astrida Neimanis ‘Hydro Femenism: or on becoming a body of water.’ Plata ble påbegynt innspilt høsten 2021, og ferdigstilt høsten/vinter 2023, før den så til slutt ble sluppet i 2024.


‘Like a Sieve er virkelig en fornøyelse for øret og det handler hovedsakelig om det sofistikerte lydarbeidet til de fire musikerne og miksingen til Lasse Marhaug’
Maria Lokna, Morgenbladet


‘Delish har gitt ut et av høstens mest bejublede album, Like a Sieve. En ru perle som byr på tøffende, tålmodig indiepop: stillferdige trommer, surklende orgler, søkende, langstrakte melodier med overrumplende vokalharmonier. Jo, og et lyddesign hvor det drypper og putrer i krokene.’ - Filip Roshauw, Now´s the time

Mikset av Lasse Marhaug
Mastret av Stephan Matieu
Cover: Dovile Puzinaite
Produsert av: Natali Abrahamsen Garner

‘Delish byr på noe av det mest spennende som finnes av norsk indie-pop. 5/6' Tor Hammerø, Nettavisen

'Delish si ferske 'Like a Sieve' er eksperimentell popnytelse i langform....Natali Abrahamsen Garner og pianist/tangentist Johan Lindvall har, saman med bassist Magnus Skavhaug Nergaard og trommeslagar Martin Langlie skapt eit lydlandskap frå dei villaste draumar.' - Torkjell Hovland, Ballade

'Heldigvis trenger man lite bakgrunnsinformasjon for å kunne nyte lydene de lager som Delish, dette er musikalsk samtidskunst som ikke trenger støtte seg til veggtekster. Det går rett inn.' - Audun Vinger, Dagens Næringsliv.


Lyttevedlegg:

THE SPACE

singel, Sheep Chase Records, 2024

Lyttevedlegg

The Space er en frittstående singel som hører til prosjekte ‘Like a Sieve’, men som ikke er å finne på plata. Der plata handler om vann, flyt og endring, alt det uhåndgripelig, handler The Space om disse tingene, men i forbindelse med det å skape. Det å lete, lytte, lukte etter det ukjente og forsøke å dra det ut. Det handler om det kreative, skapende rommet, og prosessen bak det å skape. Og hvor uendelig vanskelig det er å skulle forklare det, men hvor viktig det er.
Låta er et eksempel på hvordan Delish jobber med et slags produsert uttrykk, improvisasjon, som er alt i kompet, og tekstbruk, samt hva musikk er og skal være.


Mikset av Lasse Marhaug
Mastret Stephan Mathieu
Cover: foto: Ingri Enger Damon, Artwork: Natali Abrahamsen Garner and Magnus Skavhaug Nergaard

Mikset av Lasse Marhaug    
Mastret av Stephan Matieu   
Cover: Maja Nilsen

The Dip

Sheep CHase REcords, 2022

‘The Dip’ er bandets debut ep. Det var ila arbeidet med denne epen at bandet som prosjekt virkelig ble tydelig. Epen består av 9 korte låter og er tenkt å være et intimt innblikk i et individs eksistensielle krise. Bandet leker seg med lyd, feltopptak og konvensjonelle ideer om hvordan en låt og en plate/ep skal være bygget opp. Ideen med epen er at den skal være som en kortfilm, der man nesten får tak på det som foregår. Epen er på ingen måte komersiell, men som ellers jobber bandet med popmusikalske referanser, som gir musikken et unikt og eget uttrykk som er tydelig og med stor spennvidde, på sine knappe 16 minutter.
Epen er tenkt som et helhetlig verk, og løst inspirert av Rebecca Solnits ‘A field guide to getting lost’.

Da ‘The Dip’ ble laget var det hovedsakelig Johan Lindvall og Natali Abrahamsen Garners duo prosjekt. Magnus Skavhaug Nergaard spiller også på epen.

Like a sieve - Performance (2021)

I 2021 begynte Delish å jobbe med prosjektet «Like a Sieve», en konsertforestilling der de ønsket å utforske temaene vann, hav, flyt og konstant forandring både musikalsk, i form, tekst og tekstur. Prosjektet startet som en del av Natali Abrahamsen Garners Master in Theatre. I et visuelt, romlig og musikalsk møte var forestillingen et forsøk på å finne en form der elementene kom sammen til en felles, assosiativ fortelling, på musikkens og lydens premisser. Forestillingen hadde premiere i mai 2021. Musikken som nå er å finne på debutplata ble påbegynt til denne forestillingen, men har endret seg mange ganger siden, selv om tematikken og dermed også tittelen har vedvart.

Foto: Jenny Berger Myhre. På scenen: Johan Lindvall, Magnus Skavhaug Nergaard, Ingrid Damon, Natali Abrahamsen Garner. 
Ide, konsept, scenografi, kostyme, tekst & utøver: Natali A. Garner

 Mikset av Marcus Forsgren
Mastret av Magnus Kofoed
Cover: Magnus S. Nergaard & Natali A. Garner

EDEN

Earthly Habbit, 2016

Bandet, som da kun bestod av Johan Lindvall og Natali Abrahamsen Garner, ga ut singelen 'Eden' som en enkeltstående låt. Låten beskriver den oppløftende følelsen av lettelse og støyende klarhet som oppleves når en har kommet i mål og tatt en eksistensiell avgjørelse. Eden oppleves i dag som et steg på veien mot å finne ut hvordan bandet skulle låte og med hvilket materiale bandet faktisk skal jobbe, da denne låta på mange måter skiller seg fra arbeidet som har kommet siden.